Bij ons kantoor is het eerste gesprek gratis en vrijblijvend!

Ons eerste advies is altijd gratis! Dit is voor u een laagdrempelige mogelijkheid om er achter te komen of u een zaak heeft en wat een advocaat voor u kan betekenen.

Er is geen enkele verplichting aan het adviesgesprek verbonden. Wij beoordelen bij het eerste gesprek de juridische haalbaarheid van de zaak. Dit kan zowel telefonisch als bij ons op kantoor. Na het eerste gesprek weet u waar u aan toe bent met betrekking tot de mogelijkheden en kosten in uw zaak. Besluit u om het gesprek omtrent uw zaak bij een eerste gesprek te laten, dan kost u dat niets. Wij zien dit als een service van ons kantoor en hopen u een andere keer van dienst te kunnen zijn en mogelijk kunt u ons aanbevelen bij anderen.

Honorarium

De hoogte van ons honorarium wordt tijdens het eerste gesprek besproken met u. Het uurtarief varieert van €175,- tot €200,-, hetgeen afhankelijk is van de aard, de complexiteit en het belang van de zaak. Het uurtarief is exclusief BTW. Griffierechten, deurwaarderskosten en andere gemaakte kosten in uw zaak worden apart in rekening gebracht.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

In veel soorten zaken zijn wij bereid om op basis van een toevoeging te werken. Als uw inkomen en vermogen niet toelaten dat u de advocaatkosten zelf betaalt, komt u wellicht in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Het kantoor is aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, waar de advocaat voor een aantal rechtsgebieden een aanvraag voor u kan indienen om ‘Pro Deo’ voor u te procederen. In dat geval kunnen uw kosten beperkt blijven tot een eigen bijdrage en eventuele griffierechten. Voor een volledige uitleg van de kosten bij rechtsbijstand, kunt u voor informatie terecht bij de: Raad voor Rechtsbijstand.

Vrije advocaatkeuze

Wanneer u een rechtsbijstandsverzekering heeft, kunt u kiezen wie voor u optreedt in uw procedure. De advocaatkosten worden in dat geval door uw rechtsbijstandsverzekeraar vergoed. U heeft dus een vrije advocaatkeuze voor al uw procedures. U dient wel eerst uw zaak aan te melden bij uw verzekeraar voordat u de advocaat van uw keuze inschakelt. Wanneer de verzekeraar heeft geconstateerd dat het voeren van een procedure noodzakelijk is, dan bepaalt u wie voor u als advocaat optreedt.

Wilt u ons kantoor inschakelen voor een dergelijke procedure of wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.